veegwagens spuitwagen
combine hitachi 210
Christiaan Huygensweg 2
3225 LD Hellevoetsluis
Tel.: +31(0)181-399632
Fax.: +31(0)181-399634
info@denbakker.nl

 

Stofbestrijding

  
copyright:
Den Bakker Bedrijven b.v.
Christiaan Huygensweg 2
3225 LD Hellevoetsluis 
 


 

Stofbestrijding en preventie
     

Zichtbaar stof en onzichtbaar stof (fijnstof) is overal aanwezig. Vooral op droge plaatsen en op plaatsen met veel wind. Den Bakker Milieu b.v. is gespecialiseerd in het bestrijden van en het preventief voorkomen van zichtbaar en onzichtbaar stof bij o.a. overslagbedrijven van ertsen en kolen, puinbrekers en sorteerinrichtingen. Hiervoor hebben wij een aantal voertuigen, systemen en diverse speciale producten ontwikkeld.

ginaf bij silo's    
  ginaf demo
   
  ginaf combi
     

Deze multifuctionele sproeiwagen zuigt water op met behulp van een zuigarm uit watercontainers die op hun beurt weer gevuld worden via een drukleiding met een vlotter. Hiermee kunnen we een korte vultijd realiseren (3 a 4 minuten). De wagen heeft dan 27 kuub water bij zich en gaat dan sproeien. Dit kan met kanonnen die op de wagen zitten of met sproeiers op het wegdek.

De kanonnen spuiten ongeveer 65 meter hoog en 75 meter ver. Met deze wagen spuiten wij ook papier cellulose op de opslaghopen als korstvormer tegen stof ontwikkeling.
Deze wagen is speciaal gebouwd voor de specifieke wensen en eisen van overslagbedrijf EMO op de Maasvlakte Rotterdam.

ginaf 2008   ginaf 2008
Deze wagen heeft ook een waterkanon voorop de auto, die is speciaal geconstrueerd voor het schoonspuiten van installaties en wegen.   ginaf 2008
     
     
Daf spuit/riool wagen met 2 spuitkanonnen
     
De zorg voor het milieu staat bij EMO centraal en de bestrijding van stofvorming is daar een belangrijk onderdeel van. Het is de tweede sproeiwagen die EMO inzet om de stofvorming op het 160 hectare opslagterrein te beperken.
  daf spuitwagen
   
Omdat de sproeiwagen niet alleen met water spuit maar ook met papiercellulose (korstvormer) heeft EMO de stofoverlast voor de omgeving enorm weten te reduceren.
Ook is het mogelijk om met dit voertuig riolen te reinigen, daar de wagen is voorzien van een hogedruk pomp en een slangenhaspel. De multifunctionele sproeiwagen heeft 27 M3 water bij zich en kan sproeien met 2 kanonnen welke elk c.a. 75 meter hoog en 100 meter ver spuiten. Door met beide kanonnen gecombineerd met de wegsproeiers te werken kan in een keer c.a. 200 meter nat gesproeid worden. Bij calamiteiten kan de wagen ingezet worden bij het assisteren van de bedrijfsbrandweer van EMO en
eventueel de regionale brandweer.
daf spuitwagen bij silo's  

Bij de foto hiernaast staan beide spuitwagens te spuiten naast de silo's bij EMO.

Deze silo's zijn 65 m hoog, het spuitbereik van beide spuitwagens is beduidend hoger!

     
Tractor met 20m3 tank met spuitkanon
 
Den Bakker Milieu b.v. heeft in mei 2007 een nieuwe tractor met 20M3 spuitwagen in gebruik genomen. Met deze multifunctionele wagen kunnen we zowel water als papier cellulose spuiten en tevens grote hoeveelheden water transporteren en afvoeren.
Doordat op deze wagen de nieuwste technieken zijn toegepast is het mogelijk om papier cellulose op grote partijen kolen en erts aan te brengen.

Met deze installatie is het mogelijk om ook op wat moeilijk begaanbaar terrein water en/of papier cellulose te spuiten.

  20 m3 tank
     
New Holland 7030 + 20m3 tank
 

Den Bakker Milieu b.v. heeft in juli 2011 een nieuwe trekker met een tank aangeschaft. Deze trekker is aangeschaft voor de werkzaamheden die wij in België verrichten. De tank is uitgerust met een zuigarm en kanon voor het bestrijden van stof en eventueel wegzuigen van overtollig water. Voorzien van een electrische bediening is deze erg makkelijk in gebruik en kan deze ook van buitenaf worden bediend.

Met deze machine is het mogelijk om op de meest lastig bereikbare plekken cellulose of water te spuiten of te sproeien.

  vaia tank 20m3
     
Man Spuitwagen
 

Den Bakker Milieu b.v. heeft sinds januari 2012 een nieuwe vrachtwagen met tankopbouw en spuitkanon in gebruik. Deze vrachtwagen wordt voornamelijk ingezet op kolen en ijzererts terminals maar ook wordt deze vrachtwagen gebruikt voor het transporteren van Dustcruster liquid® door het hele land.

Deze vrachtwagen is tevens geschikt voor het opzuigen en afvoeren van verontreinigd water bij grote wateroverlast, waarbij veel water moet worden afgevoerd.

 

  MAN spuitwagen
     
New Holland T7.220 + tank 20m3met nevelkanon
 

Den Bakker Milieu b.v. heeft in juli 2012 een nieuwe trekker en een tank aangeschaft.
Deze tank is ook uitgerust met een nevelkanon op de achterzijde van de tank. Het nevelkanon is bevestigd op een hefmast waardoor deze op verschillende hoogtes kan werken. Ook is de tank voorzien van een spuitkanon, daardoor beschikt Den bakker Milieu b.v. over een multifunctionele inzetbare sproeiwagen.

Bij deze machine is speciaal een nevelkanon geïnstalleerd dat fijn stof kan bestrijden.

 

  MAN spuitwagen
     
     
Bestrijding fijn stof
     
Den Bakker Milieu b.v. heeft een nevelkanon aangekocht en opgebouwd op een landbouw tractor. Deze machine wordt nu regelmatig ingezet bij de stofbestrijding tijdens het afgraven en storten van zeer
stuifgevoelige partijen kolen.
  nevelkanon
Het toepassen van dit nevelkanon geeft een enorme reductie in fijn stof. De doelstelling van deze machine is om daar waar toch door omstandigheden stof ontstaat, dit door de nevel te vangen en neer te slaan, eventueel met een toevoeging van een stofbind middel.
     
Dustcruster liquid®
     

Voor het inspuiten van opslag partijen met Dustcruster liquid® hebben wij de beschikking over diverse spuitwagens.


ginaf   20 m3 tank
     
 
     
Dustcruster liquid® leveren wij aan met vrachtauto's en wordt overgepompt in opslagcontainers die voorzien zijn van een roerinstallatie en een verwarming zodat ook met vorst dit produkt verspoten kan worden. Deze opslag containers worden door Den Bakker Milieu b.v. ook verhuurd.
Dustcruster liquid® is relatief goedkoop en het is een milieuvriendelijk en natuurlijk product. Dit product spuiten wij op de opslag partijen en wordt na droging een korst zodat stofvorming voor een lange periode niet meer mogelijk is. Pas als er in de partij gegraven is, moet deze weer opnieuw behandeld worden.
  container

Dustcruster liquid® is ook zeer geschikt om het verstuiven tegen te gaan van grote zandvlakten bij infrastructurele werken of het verdampen tegen te gaan van gevaarlijke stoffen bij bodemsaneringen. Den Bakker Milieu b.v. produceert zelf Dustcruster liquid®. Dit wordt gemengd in een speciale installatie. Door middel van een speciale procedure wordt Dustcruster liquid® zodanig bewerkt dat het geschikt is voor de stofbestrijding. Met Dustcruster liquid® hebben we een beter product met een langere standtijd dan de huidige papiercellulose. Dustcruster liquid® wordt getransporteerd d.m.v. tankwagens naar locaties in geheel Europa.

Den Bakker Milieu b.v. heeft eigen vrachtwagens met tanklopeggers die Dustcruster liquid® kunnen transporteren. Deze speciale vrachtwagens zijn ook voorzien van een menginstallatie zodat een homogeen product afgeleverd wordt.   Daf XF
 
Dustcruster dry®
     

Den Bakker Milieu b.v. heeft voor de export een product ontwikkeld voor de stofbestrijding op de opslaghopen van kolen en ijzererts: Dustcruster dry®.
Dustcruster dry® is een mengsel van verschillende vezels die in de juiste verhouding tot pellets geperst worden. Deze pellets kunnen met bulkwagens of in bigbags, eventueel in containers, vervoerd worden naar de locatie waar het product toegepast moet worden. In een speciale mengcontainer worden de droge korrels Dustcruster dry® opgelost tot een vloeibare suspensie Dustcruster liquid®. Dustcruster liquid® kan dan met behulp van speciale spuitwagens over de opslaghopen worden uitgespoten. Dustcruster liquid® geeft een stevige en lang houdbare korst op de opslaghopen.

Met Dustcruster dry® hebben we een uniek product ontwikkeld dat geschikt is voor de stofbestrijding bij de op- en overslag van de dry bulk terminals, waarbij het product verder getransporteerd moet worden.

  Dustcruster dry
     
     
Nevelsystemen
     

Voor een doeltreffende stofbestrijding speelt water een belangrijke rol. Water nevel laat stof neerslaan en bindt stof deeltjes, dit eventueel door middel van een toevoeging van een oppervlakte spannings verlagend middel. Den Bakker Milieu b.v. heeft ook een aantal systemen ontwikkeld voor een vaste installatie. Het meest bekend zijn de beregenings kanonnen die veel water sproeien met een behoorlijke werplengte. Deze kanonnen worden vooral ingezet langs wegen en op plaatsen waar veel laad- en los activiteiten plaats vinden.

Om met zo weinig mogelijk water, zoveel mogelijk stof te laten neerslaan, heeft Den Bakker Milieu b.v. heeft een systeem ontwikkeld met spuit norzles.

Deze spuit norzles geven een fijne motregen zodat met weinig water veel stof neergeslagen wordt. Een bijkomend voordeel is dat de rijbaan naast de band meteen meegesproeid wordt.
  nevel
     
Stof vangen met schuim
     

Bij houtverkleiners en puinbrekers wordt vooral geprobeerd om stof te onderdrukken door met water te sproeien. Het grote nadeel hiervan is dat dit een groot vochtprobleem geeft.
Het maken van schuim blijkt een goede manier om met weinig water toch een groot stofvangend oppervlak te creëren. Het ontstane schuim wordt op het materiaal aangebracht dat bijvoorbeeld gesorteerd moet worden. Bij de verwerking van het materiaal ontstaat dan geen stofontwikkeling meer. Er kan stofvrij gewerkt worden.

Voor deze producten is een speciale doseerinstallatie ontworpen. Deze installatie zorgt ervoor dat het product in de juiste verhouding gemengd wordt met lucht en water. Er gaat bijvoorbeeld bij 98 à 99 liter water 1 à 2 liter product. Dit geeft een gebruiksklaar product van 10 liter, door toevoegen van lucht bij een bepaalde druk ontstaat een langdurig schuim.
  schuim

100 liter product is goed voor 5000 liter schuim! Dit levert een waterbesparing op van 4900 liter! Het resultaat is verbazingwekkend veel groter dan met alleen water, bovendien is het veel langer werkzaam. Bijkomend voordeel is dat het eindproduct tot maximaal 3-12 dagen nog stofvrij verwerkt kan worden.

Foto met toedienen van schuim.   met schuim
     
Foto zonder toedienen van schuim.   zonder schuim
     
Den Bakker Milieu b.v. heeft met stofbestrijding in de buitenlucht de laatste jaren veel ervaring opgedaan. We maken gebruik van geavanceerde sproeisystemen zowel vast als mobiel, die onder alle weersomstandigheden hun werk doen. Met onze geavanceerde sproeisystemen kunnen we onder alle weersomstandigheden ons werk doen, zelfs bij vorst of harde wind.
Het is ons bekend dat elk milieuprobleem zijn eigen specifieke aanpak vereist, ook hierin kunnen wij u adviseren en begeleiden, zo kunnen wij voor u altijd de best passende oplossing zoeken voor uw milieuproblemen. Wij staan 24 uur 7 dagen per week voor u klaar, onze service is gebaseerd op kwaliteit. Wat wij doen, doen wij grondig. Wij leveren geen half werk.
     
     
     
     
     
 

 
 

   
Stofbestrijding
Ginaf spuitwagen
Daf spuit rioolwagen
Trekker + 20M3 tank
NH 7030 + 20m3 tank
MAN Spuitwagen
NH T7.220+ 20 m3 nevelkanon
Bestrijding fijn stof
Dustcruster liquid®
Dustcruster dry®
Nevelsystemen
Stof vangen met schuim
 
 
 
 
fotogalerij
demo ginaf ginaf bij silo's
ginaf op combi daf spuitwagen
ginaf 2008 ginaf 2008
ginaf 2008 ginaf 2008
ginaf 2008  
   
   
daf daf spuitwagen bij silo's
daf
daf daf
daf daf
   
   
   
   
   
   
   
20 m3 tank 20 m3 tank
20 m3 tank 20 m3 tank
   
   
   
vaia tank 20m3 vaia tank 20m3
vaia tank 20m3  
   
   
MAN spuitwagen MAN spuitwagen
MAN spuitwagen MAN spuitwagen
   
   
   
   
NH T7 tank 20m3 NH T7 tank 20m3
NH T7 tank 20 m3 NH T7 tank 20m3
   
nevelkanon nevelkanon
nevelkanon nevelkanon
nevelkanon nevelkanon
   
20 m3 tank ginaf
spuitkanon container
   
   
Daf XF 02 Daf XF 03
   
   
   
   
nevel  
   
   
met schuim zonder schuim
schuim schuim